Ton de Vrind

Naast fotografie heb ik veel andere activiteiten: vrijwilligerswerk, ontwerpen en bijhouden van enkele non-profit websites voor goede doelen en het verzorgen van presentaties en visuele zaken (fotos, website etc) voor een sportstichting en een fotowebsite.

Ik ging als zelfstandige door het leven. s Avonds deed ik aanvullende studies, installatietechniek en uit leergierigheid studeerde ik rechten. In 1994 richtte ik de plaatselijke TV Krant op en toen keerde ik ook terug naar de fotografie. Voor de reportages moest een digitale camera worden aangeschaft en daar hoort Photoshop ook bij. 

De activiteiten op het journalistieke vlak vormden mij. Je leert omgaan met mensen voor je camera en achter de microfoon. Politici zijn gewillig. Evenals trotse kampioenen en andere BN-ers zoals: Maxime Verhagen, toen nog Kamerlid, Hans Laroes (nadat hij was neergestoken op het Binnenhof), later de big boss bij het NOS-journaal. Later maakte ik interviews en foto’s van o.a. Tom Egbers, Erica Terpstra, Wilfred Ginee, Johan Derksen, Jack van Gelder, Ronald Koeman en Edwin van der Sar. 

Fotografie

Een mens komt toch altijd uit op zijn oerliefde en dat is voor mij de fotografie, waar ik nu met grote passie mee bezig ben. In de fotografie ben ik een autodidact. Mijn grote interesse is het bewerken van foto’s. Als ik weinig tijd heb laat ik dat achterwege, met name als ik een portret heb gemaakt van iemand. Portretfotografie trekt me enorm en ik ben er regelmatig mee bezig. Als ik tijd heb streef ik naar romantische beelden, mijn wens is om dat verder te perfectioneren.

Een nieuw initiatief is mijn aansluiting bij de fotogroep SHOOT! Een collectief van fotografen en modellen die de fotografie serieus nemen, zonder in het elitaire te vervallen. Ik hoop dat ik daar van elkaars werk kan leren en andersom.

websites: http://www.devrind.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.