Frank de Leeuw


December 2020; Frank heeft een nieuwe serie foto’s toegevoegd, hier te zien


Frank de Leeuw, geboren in 1946 in Egmond aan Zee, woont in Vinkeveen. Na zijn middelbare schoolopleiding aan de 1ste Openbare Handelsschool (HBS-A) in Amsterdam en het vervullen van zijn militaire dienstplicht is hij gaan studeren aan de Hogeschool voor Economische Studies (HES) in Amsterdam. Hij is in 1970 afgestudeerd in de richting Commerciële Economie.

Hij is inmiddels al jarenlang gepensioneerd en werkte als marketing- en communicatiemanager bij onder meer Levi’s, Douwe Egberts en AkzoNobel. Al die jaren was hij een enthousiast kunstbewonderaar en –beoefenaar. Hij is een groot aantal jaren voorzitter geweest van Atelier de Kromme Mijdrecht. Voor die kunstenaarsvereniging boekt hij de modellen en verzorgt hij de PR. Hij tekent en schildert al zo’n vijftig jaar. Hij is vooral geïnteresseerd in het tekenen en schilderen van mensen en dieren.

Met fotografie is hij zo’n vijftien jaar geleden begonnen. Veel onderwerpen hebben zijn belangstelling, maar model, portret, dieren en natuur hebben zijn voorkeur. Hij fotografeert modellen zowel gekleed als naakt. In zijn eigen huisstudio en op locatie, binnen of buiten.

Frank heeft zich jarenlang zowel professioneel als uit liefhebberij met journalistiek bezig gehouden. In 2010 heeft hij voor oud-studentenvereniging Hou’ en Trouw het jubileumboek ‘Terugblik naar de toekomst’ geschreven. Ook een deel van de fotografie voor dat boek heeft hij toen voor zijn rekening genomen.